Foto: Chaos Soccer Gear / Unsplash

Allsvenskan – två tredjedelar är spelade

Allsvenskan har gått in i omgång 20 och därmed är två tredjedelar spelade i en för tillfället haltande tabell.

Medan transferfönstret var öppet passade flera klubbar på att förstärka sina trupper. Mest uppmärksamhet fick AIK som bland annat lyckades knyta till sig en kontraktslös Mikael Lustig samt Sotirios Papagiannopoulos från FC Köpenhamn. Solnagänget ligger och balanserar mot en kvalplats men lyckades att få med sig en poäng borta mot serieledande Malmö senast i en mållös match.

IFK Göteborg har fått in en ny tränare efter att Poya Asbaghi fick sparken. Efter 0-4 förlusten mot Hammarby tog Roland Nilsson över tränarjobbet och det bar frukt direkt då Göteborgskamraterna besegrade bottenlaget Falkenberg. IFK har även fått tillbaka Pontus Wernbloom och Sebastian Eriksson.

Elfsborg som jagar Malmö FF i toppen tappar en av sina viktigaste spelare. Anfallaren Jesper Karlsson har skrivit på för holländska AZ Alkmaar. Karlsson har gjort 10 mål för Elfsborg den här säsongen och det blir intressant att se vad försäljningen får för konsekvenser för Boråslaget.

Jag har fortfarande svårt att tro att Malmö FF kommer tappa sin serieledning, vilket jag förvisso även trodde om IFK Norrköping tidigare under säsongen. Det fanns chans för de topp-7 placerade lagen att ta in på MFF när de tappade poäng hemma mot AIK men det var bara IFK Norrköping som tog chansen, resterande lag spelade också oavgjort.

Kommande omgång bjuder på en riktig smällkaramell då AIK och Hammarby drabbar samman, Bajen har en revansch att utkräva efter förlusten mot Gnaget i omgång 3. Det är två lag som verkligen behöver poäng. AIK för att inte glida djupare ner i bottenträsket och Hammarby som jagar en Europaplats.

Under veckan spelas även Kvalomgång 2 i Europa League. Hammarby tar emot polska Lech Poznan på onsdag, dagen efter spelar Djurgården mot Europa FC från Gibraltar. IFK Göteborg har en tuff match mot FC Köpenhamn och Malmö FF reser till Ungern för att möta Honved Budapest.

Efter ett tufft matchschema med matcher var tredje dag går snart Allsvenskan i en en mer normal fas med en match i veckan. 6 december är datumet för den sista omgången, det vill säga den andra advent. Vi får se vilka supportrar som får en synnerligen god jul.

Avslutningsvis kan vi konstatera att Barcelonastjärnan Messi fortsätter att vara den fotbollsspelare som tjänar mest pengar. Han drar in 1.1 miljarder kronor på ett år, det är lika mycket som marknadsvärdet på de för tillfället åtta bäst placerade klubbarna i Allsvenskan.

You May Also Like