Aggressive Soccer Moms - trötta men glada och nöjda. Foto: Åsa Wallén.

Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 10: Sista dagen

Allting har ett slut, så även Aggressive Soccer Moms USA-turné. Hela resan har varit otroligt lyckad, det var deras första turné där men mycket talar för att det inte var deras sista.

If I can make it there
I’ll make it
Anywhere
It’s up to you
New York, New York
-Frank Sinatra

Frank Sinatras klassiska sång, New York, New York, det går ju inte att säga annat än att Aggressive Soccer Moms lyckades där. Ligger vägen spikrak för bandet nu då? Det återstår att se, deras genre är ju trots allt ganska smal här i Sverige, men man behöver inte blicka ända mot USA för att hitta större scener för postpunk. Stilen är populär i flera Europeiska länder, så som England, Frankrike, Tyskland och Holland. Så med en lyckad USA-turné på sitt CV öppnar det helt klart dörrarna för en Europaturné.

Även den sista dagen var spelfri men schemat var ändå fullspäckat. De gjorde en längre intervju med The Deli Magazine som är ett magazine för ny indie och alternativ musik. Tidningen är fokuserad på band och artister från de större musikscenerna i USA men nu har Aggressive Soccer Moms satt Eskilstuna på den kartan.

Intervju med The Deli Magazine. Foto: Åsa Wallén

Fredagen ägnades även åt lite turistande, bland annat ett besök på Grimm Brewery och på NYC Transit Museum i Brooklyn som visar historien om om stadens tunnelbana och bussar. Museet ligger i den nedlagda tunnelbanestationen Court Street. Kvällen avslutades på en middag på Fette Sau i Williamsburg som har fokus på grillat samt lokala ölsorter.

Från New York Transit Museum. Foto: Thomas Wahlström

Under lördagen flyger bandet hem till Sverige igen, trötta men otroligt nöjda med hela resan. Att det verkligen går att förverkliga sin dröm och att dessutom göra det med sådan framgång är ju bara magiskt.

Dagens låt, vi avslutar som vi började med den nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me)

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

You May Also Like