David Palomino 1:1 målet, foto P.

AFC Eskilstuna mot Västerås SK slutade 1:2 och med ett rött kort

AFC Eskilstuna tog emot Västerås SK på Tunavallen en lite kall septemberdag.

Första Halvlek

Matchen börjar med att Västerås SK tar kontrollen, och de fokuserar sin attack på vänsterflanken. Atmosfären är laddad med SK:s hejarklacksramsor, som ljuder på stadion.

AFC har problem med sitt positionsspel på vänster sida, och visar tydliga samordningsproblem. Den 12:e minuten gör Ibrahim Yalatif Diabaté mål för SK, som stärker deras tidiga dominans. AFC försöker med en motattacker men deras ansträngningar försvåras av brist på fokus och onödiga misstag.

AFC:s första riktiga offensiv framträder med en hörna, följt av en betydande attack som resulterar i en nick vid 34:e minuten. Trots dessa ansträngningar avslutas den första halvleken på Västerås SK:s villkor. Vid 39:e minuten får AFC:s Theodor Hansemon ett gult kort och SK är även nära utöka ledningen precis innan pausen.

Andra Halvlek

Den andra halvleken börjar med att båda lagen kämpar om kontroll. AFC börjar hitta sitt fotfäste, vilket leder till ett straffmål vid den 54:e minuten av David Palomino, och det ger laget självförtroende.

Vid 61:e återupplivar Västerås SK sitt aggressiva spel. Trots detta börjar AFC bygga en mer solid offensiv vid 67:e minuten, och visar ökad aggression och organisation i sina attacker vid 71:e. Matchen tar en betydande vändning med ett rött kort för Yagan Sasman vid 79:e, vilket gör att AFC hamnar under enorm press.

Matchen verkar vara slut vid 89:e minuten med spel fram och tillbaka, tills Västerås SK levererar ett slutligt slag vid 91:e (Filip Tronét, assist: Frédéric Nsabiyumva), och säkrar då en vinst med bara 3 minuters tilläggstid kvar att spela. Enligt mej så glömmer AFC att parkera bussen (se, Mourinho).

På Läktaren

Matchen i matchen togs även den hem av Västerås SK, deras fans vill säga.

/P

You May Also Like