Jula-varuhuset i Folkesta köpcentrum har den senaste tiden drabbats av flera stölder…

Våldsam tjuv stal varor på Jula i Eskilstuna

Polisen larmades vid åttatiden på tisdagskvällen till Jula-varuhuset i Folkesta köpcentrum i Eskilstuna. Det med anledning av ett aktiverat överfallslarm. En man hade där varit inne i butiken och stulit varor. Mannen ska ha konfronterats av personal och mindre handgemäng uppstod i samband med det. Mannen ska sedan ha försvunnit från butiken. 

Personalen inne på Jula-varuhuset lyckades inte hålla kvar den våldsamme tjuven. Flera polispatruller involverades i ärendet under tisdagskvällen. En stund senare, inte långt från butiken, påträffade en polispatrull en man på cykel vars signalement stämde överens med den misstänkte gärningspersonen. Polispatrullen kontrollerade mannen och misstänkt stöldgods påträffades.

– Mannen är i 40-årsåldern, och han greps misstänkt för rån i motvärnsfallet, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Den våldsamme mannen fick sedan följa med till polisstationen för förhör. Åklagare skulle senare under tisdagskvällen ta ställning till huruvida mannen skulle anhållas eller släppas.

Rån i motvärnsfallet

– Rån i motvärnsfallet innebär att personen, om denne blir påkommen med att stjäla, på något sätt gör motstånd. Antingen genom våld eller hot om våld, förklarar Dennis Johansson Strömberg.

Läs också:

You May Also Like