Sagostigen – en slags naturstig strax utanför Malmköping, grundad 1966…

Sagostigen utanför Malmköping

Sagostigen utanför Malmköping i Sörmland har just slagit upp portarna för säsongen. Sagostigen som väl kan beskrivas som en slags naturstig som grundades redan 1966. För den som kanske gjorde ett besök i nöjesparken som barn, och nu återvänder i vuxen ålder, kan man nästan tro att tiden stått still på Sagostigen – mycket är sig likt.

Längs naturstigen finns flera röda små stugor, och även sagoslott som illustrerar kända folksagor, så som Törnrosa, Rödluvan, Prinsessan på ärten, Hans och Greta och många fler. Sagostigen har dessutom en egen Saga, “Tummahålet”, som handlar om hur Grannas Britta hjälper trollen att få vatten när torkan slagit till en sommar. Sagan är uppkallad efter den flicka som bodde på gården som besökare kör igenom på väg till Sagostigen.

I  anslutning till naturstigen finns även ett lekområde (nöjesparken) med kafé, hoppborg, lekstuga, karusell och mycket mer.

I år kan Sagostigen dessutom erbjuda teater under juli och augusti. Årets föreställning heter “Bidde det då”.

Sagostigen – inte bara för barn

Visst är det roligt att besöka Sagostigen tillsammans med några mindre barn, men faktum är att det är minst lika roligt att som vuxen i sakta mak bara strosa omkring och njuta och kika in i alla de små röda sagostugorna. Så för den som kanske inte riktigt vet vad man ska förgylla sommardagarna med så rekommenderar eFOLKET:s reporter ett besök på Sagostigen utanför Malmköping – ett besök att minnas! Sagostigen har i år öppet fram till och med den 27 augusti.

I bildgalleriet här nedan kan du ta del av hur det ser ut i några av sagostugorna. Lite längre ner kan du lyssna på musiksagor från Sagostigen.

Musiksagor

Här nedan kan du lyssna på två musiksagor från Sagostigen, varav den undre är från 1975.