Bild ovan: Pete Linforth / Pixabay – Övriga foton till artikeln har tagits av Rolf Waltersson.

Nu har en grov form av brottsligheten ökat i Eskilstuna med 100 procent!

Jag har tidigare skrivit om det hemska illdådet i Smörparken här i Eskilstuna där en gärningsman med spritpenna skrivit “Fuck Facebook” på en kommunal papperskorg.

Efter skickligt spaningsarbete och rådigt ingripande av konstaplarna Kling och Klang kunde denne spefågel gripas på bar gärning.

Jag vill egentligen inte leka polis. Men ibland känns det som en samhällsplikt att ge lagens väktare en hjälpande hand. Så jag begav mig ut på stades gator med mitt förstoringsglas i syfte att finna ytterligare dåd efter dessa spritpennemarodörer. Jag skriver pluralis, för jag är övertygad om att det smyger omkring, inte bara en utan flera liknande typer i vår stad. Och de kan slå till hur, när och var man minst anar det.

Mina farhågor beträffande flera gärningsmän/kvinnor besannades när jag i dagens avisa, 12 november, läser att en kvinna i Eskilstuna ertappats med att ha ritat med en svart penna på en parkbänk:

Enligt åklagaren ska kvinnan ha ritat med en svart spritpenna på bänken som tillhör Eskilstuna kommun. Enligt stämningsansökan ska det ha blivit skador på bänken, och pennan som togs i beslag ska förverkas, skriver åklagaren till tingsrätten.

Åklagaren anser att målet kan avgöras utan rättegång och föreslår en påföljd på 30 dagsböter á 50 kronor, totalt 1 500 kronor.

Den åtalade kvinnan är i 60-årsåldern, skriver vår liberala lokala avisa.

Nyfiken som jag är ville jag söka upp denna brottsplats för att bilda mig en egen uppfattning av brottets omfattning. Jag letade på alla bänkar längs hela Kungsgatan. Alla såg prydliga ut. Inget klotter. Men så hittade jag den förmodade brottsplatsen. Det är en bänk på Fristadstorget där någon med spritpenna ritat något som med snuskig och livlig fantasi liknar en snopp. Men det kan också vara en pil som man har när man kastar mot pilkastningstavla. Den kan även se ut som en bomb som släpps från ett bombplan. Det sitter i betraktarens öga.

Efter att med avsky bevittnat detta övergrepp på parkbänken, fortsätter mitt letande efter ytterligare brottsplatser. I stadens av folkliv myllrande centrum där shoppande människor ilar från butik till butik i sökandet efter lyckan, hittar jag ännu ett fullgånget brott.

På ett elskåp till höger om stora entrén till stadens Galleria står skrivet med stora svarta bokstäver “Fuck Facebook”.

Om det är samma gärningsman som vid Smörparken som varit i farten igen är vanskligt att avgöra utan att göra en analys av handstilen. En hastig titt tyder på att detta kan vara gjort av någon annan.

Med andra ord – ett fall för en grafolog. En skicklig grafolog kan genom att studera och jämföra handstilarna, dels kunna fastslå och det rör som om olika gärningsmän. Men även ge en bild av gärningsmannens personlighet. En gärningsmannaprofil som Leif GW skulle kalla det

Har man den bilden klar är man närmare lösningen på vem som skrivit ”Fuck Facebook” utanför Gallerians stora entré här i Eskilstuna.

För att ta några exempel ur den grafoligiska ”vetenskapen”:

Tätt hopskrivna bokstäver = Man är logisk och metodisk och tänker över sina beslut.

Bokstäverna långt isär = Man är intelligent och intuitiv.

Lutar bokstäverna åt höger = Man är vänlig, sentimental och impulsiv.

Ingen lutning = Man styrs mer av logik än känslor och man är stabil och jordnära.

Lutar bokstäverna åt vänster = Man jobbar hellre på egen han och man är reserverad och tystlåten.

Hur man skriver neråt-loopar på bokstaven y avslöjar mycket en person. Det är så intressant att jag föredrag att lägga upp en bild som visar. För det är så fascinerande att man genom sättet att skriva bokstaven y kan se att personen “älskar att resa”.

Nu finns ju inte bokstaven y i “Fuck Facebook”, vilket försvårar möjligheten att avgöra var gärningsmannen befinner sig – hemma eller på resande fot.

Men, snaran dras åt. Snart är gärningsmannen/kvinnan inringad.

För detta måste få ett slut. På bara en kort tid har ofoget att skriva “Fuck Facebook” på kommunens papperskorgar och elskåp ökat med 100 procent – från ett fall i augusti till detta andra fall nu i november.

Sherlock Holmes
alias
Rolf Waltersson

Bild: Gerd Altmann / pixabay

You May Also Like