Eskilstunaprofilen Stig Engelhardt – inte den riktige Magnus Uggla. Foto: Stig Engelhardt.

Nöjesprofilen Stig Engelhardt i upphovstvist!

Eskilstunamusikern Stig Engelhardt har stött på problem. Han anklagas för namnstöld – av den riktige Magnus Uggla.

Stig Engelhardt är välkänd för sina framträdanden där har framför covers på Magnus Ugglas låtar. Stig inte bara låter som den riktige Magnus Uggla – han klär sig som honom också. Under åren har han och hans band framträtt under namnet “Jag är inte Magnus Uggla & Inte vi heller Band”. Bandet som är ett av Sveriges kanske bästa “look-a-like” band. Stigs liveframträdanden brukar vara mycket uppskattade bland publiken. (Ibland kan det vara svårt att veta om det är den riktige Magnus Uggla som står på scenen)

Anklagas för namnstöld

Men nu har Eskilstunaprofilen stött på problem. På sin Facebook-sida skriver Stig Engelhardt att:

– På grund av att Herr Uggla bussat sina advokater på mig för att jag använt hans namn i “Jag är Inte Magnus Uggla & Inte vi heller Band”, eller som det står i annonsen “Inte Magnus Uggla Band” byter vi nu tillfälligt namn till “Stig Engelhardt & Band”. Den riktige Magnus Uggla påstår dessutom att det är han själv på bilden i annonsen, vilket självklart är fel. Personen på bilden är givetvis jag, Stig Engelhardt. Fotografen som tog bilden heter Angelica Gustafsson.

Efterlängtat återseende

Fredagen den 25 mars är det i alla fall dags för Stig Engelhardt & Band att inta scenen på Biff Grill & Bar i centrala Eskilstuna. Ett för många efterlängtat och kärt återseende efter alla covid- restriktioner.
– Kom och röj med oss med de bästa låtarna av Magnus Uggla från 1977 och framåt, uppmanar Stig Engelhardt.