Moderatpolitikern Claes Holmerup, 54 år, spelar ungdomsbuse i filmen.

Moderatpolitiker i Malmö spelar ungdomsgangster i reklamfilm där Malmö svartmålas

Ni har kanske sett reklamfilmen om Staffanstorp? Det är en film som fått stor spridning i media. Den visar hur svart allt är i Malmö. Så svart att invånarna där tar sitt pick och pack och drar iväg till det alltid soliga Staffanstorp. Ett Staffanstorp där allt är frid och fröjd och alla människor är snälla, glada, hjälpsamma, och vita.

Reklamfilmens första scen, filmat i svartvitt, visar en kvinna med ett barn komma gående på Möllevången i Malmö. Ett gäng “gangsters” med uppdragna huvor hänger och dricker öl längs en husvägg. När kvinnan och barnet går förbi kastar en gangster helt oprovocerat en ölburk mot kvinnan och barnet.

I filmens andra scen, som också är i svartvitt, packar kvinnan och barnet in sina ägodelar i en flyttbil.

I den sista scenen, som nu är filmad i färg, anländer familjen till en trevlig villagata i Staffanstorp. Ett Staffanstorp där det bara finns snälla och glada människor. Till och med ordningsvakterna i Staffanstorp hjälper kvinnan och barnet att bära in deras tillhörigheter i den nya och trygga bostaden.

Det är alltså en reklamfilm som visar hur jävligt allt är i Malmö, och att man därför bör flytta till det idylliska Staffanstorp.

Nu har det framkommit att denna propagandafilm är producerad av en moderatpolitiker från Malmö som bland annat är ersättare i kommunfullmäktige. Det är Niclas Röhr, som äger den reklamfirma som gjort filmen.
Som förtroendevald kan man ju tycka att i uppdraget ingår att arbeta för kommunens bästa – inte att uppmana folk att flytta från stan.

En av de som är ungdomsgangster i filmen är en annan moderatpolitiker från Malmö, Claes Holmerup, 54 år.
Denne Claes Holmerup sitter i socialnämnden i Malmö. Men nu spelar han buse och brottsling.

“Ja, men det är ju bara som statist jag medverkar i filmen”, säger Claes Holmerup till Expressen.

Socialdemokraternas kommunalråd i Staffanstorp, Pierre Sjöström, ser inte lika lättsinnigt på saken:

“Filmen exploaterar och förstärker främlingsfientliga stämningar”, säger han i en kommentar till Kvällsposten.

Filmen kostade skattebetalarna i Staffanstorp 160 791 kronor. Då fick ändå kommunen 147 000 kronor i rabatt av Niclas Röhr och hans reklamfirma i Malmö.

I en slutkommentar säger Niclas Röhr:

“Vi har fullföljt uppdraget till kundens belåtenhet”.

I Staffanstorp styr M och SD som tillsammans har 23 av kommunens 43 mandat.

Nu frågar man sig varför herrar Röhr och Holmerup bor kvar i detta helvete? Varför tar inte de också sitt pick och pack och drar iväg till Staffanstorp.

Man ska väl leva som man lär?

Rolf Waltersson

You May Also Like