Israeliska soldater i ockuperade Palestina. Nu vill de-facto-regeringen ha dem i Bolivia för att stötta upp diktaturen.

Kuppregeringen i Bolivia ber Israel om “hjälp mot Kubas och Venezuelas destabilisering av landet”.

Text: Eva Björklund 2019-12-09

Visserligen är det USA som varit kuppmakarnas gudfader precis som i övriga latinamerikanska länder där progressiva regeringar drivits bort. Så det vore kanske för alltför uppenbart om de nu också öppet bad USA ingripa militärt. Om de inte själva inser det, så gör USA det, och hänvisar till sin väpnade arm i arabvärlden.

Evo Morales fördömde de-facto-regeringens vädjan till Israel:

– De-facto-regeringen ber Israels sionistiska regering om hjälp för att bekämpa vänstern. Det är kuppmakarna som står för våldet, som inte respekterar frihet, värdighet och identitet utan ber om utländsk militärt ingripande för att så splittring mellan syskon.

Det är defactoministern Arturo Murillo som utan juridisk grund och bevis anklagar Venezuela och Kuba för att destabilisera landet och bjuder in Israel för att, som de säger, “hjälpa oss. De (israelerna) är vana att behandla terrorister, de vet hur de ska behandlas. Vi vill bara ge medborgarna fred”.

Han blundar för militärens och polisens våld mot demonstranter som kräver att grundlagen ska följas och att Evo Morales ska vara president.

Israels utrikesminister tog välvilligt emot inbjudan och bekräftade att denna hjälp “bidrar till Israels internationella förbindelser och status.”

Källa Resumen Latinoamericano 20191208

You May Also Like