Juldagsfirandet relativt lugnt!

Juldagen, också kallad hemvändardagen, är en av de dagar under året då det festas som allra mest. I synnerhet ute på krogarna. I vår region har det dock varit ganska lugnt, konstaterar Polisen. Återinförda restriktioner på krogarna på grund av den tilltagande coronapandemin kan delvis vara en förklaring till det.

Ett 70-tal ärenden

På Annandag Juls morgon kunde Polisen i Sörmland konstatera att man under det senaste dygnet hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen ska ha gripits. 17 personer har däremot omhändertagits för julfylleri, och två personer har också fått följa med för provtagning och förhör angående misstanke om drogpåverkan.

Polisen har under natten mot Annandag Jul hanterat ett antal julbråk med berusade personer där en del har blivit misshandlade, dock utan att några allvarligare skador uppstått. Det finns i nuläget ingenting som tyder på att något allvarligare våldsbrott ska ha ägt rum under Juldagsfirandet.

Fyrverkerier kan bli nästa problem

När nu mellandagarna tar vid så finns det risk för att det kan uppstå problem med otillåtet smällande av nyårsraketer och dylikt. Flera butiker har de senaste åren slutat att sälja smällare och raketer, men folk hittar alltid ställen där det säljs – ofta utan någon större kontroll av åldersgräns. Langning av pyroteknik är tyvärr också vanligt förekommande. Dessutom är det många som nu för tiden beställer sitt pyrotekniska via internet. Polisen meddelar att man gör vad man kan för att stävja detta, men att man inte kan vara överallt samtidigt. Den som upplever problem med raketskjutning ska dock naturligtvis höra av sig till Polisen…

You May Also Like