Bilden från kommunala eskilstun.se

Insändare om kommunala märkligheter i Eskilstuna

Alla har väl varit varse om den ”förnyelse” av stadskärnan som nu hållit på 3-4 år. Torget? Säg att det är 1000 kvm. Då har varje kvadratmeter kostat oss ca. 60.000kr. För vad? Två stora dammar som står utan vatten ett halvår. Det är ganska många kronor där! Sen; under torget drog man värmeslingor för att hålla det snö-och isfritt. Varmt spillvatten som man tar vara på. Bra tanke, ja till och med vettigt. Men varför anlägga en skridskobana just där? Först ett tjockt lager med massor av material som ska kyla ned ytan. Sen ett gigantisk kylskåp för att frysa isen. Kul idé, och många barn har nog gillat det och jag tycker i princip att det är bra. Men! Varför just där det är värmeslingor? Man kunde ha utnyttjat de tomma dammarna. Säg att isbanan är ca 7×5 meter. Ca. 35 kvm. Vad kostar anläggningsarbetet varje år och driften av denna lilla isbanan? Måste vara en av de dyraste isbanorna räknat per kvm.som finns! Och sen pinnen. Jag säger inget om den! Jag orkar bara inte! Och allt är från Kina! Kullerstenen på Drottninggatan är från Indien! Fairtrademärkt? Skulle inte tro det! Gick från rondellen vid Smörparken till Drottninggatan. Räknade till 12 tomma butiker plus en som skulle upphöra. Och då har jag inte räknat de tomma butikerna i Gallerian 21:an och Cityhuset! Säkert 15-20 till. Och så nu gågatan från torget till Drottninggatan. Där lägger man här och där speciella plattor med barnteckningar. Dom är gjutna i specialformar och guldplatterade! Snygga, visst! Men kostar 35.000 kronor styck! Jag höll på att svimma när jag fick höra det. 98% av alla som går den biten kommer inte ens se dom! Sen tittade jag på min deklaration.Förra året betalade jag 30.000 i skatt. Jag skulle inte ens kunna köpa en sådan! Runt om i city sätt det länge uppe affischer från kommunen ” 2018 mot Sveriges stadskärna ” Dom är nere nu. Men hur tänker kommunen rätta till det här? Jag vet inte. Är det någon som vet? Ps. Alla trämöbler och annat av trä, bänkar m.m.måste ju underhållas! Trä är ett levande material. Att underhålla dom varje höst,ja en burk träolja och några penslar! Då.

Peter Danngren ( som numera säger att jag kommer från Arboga!)

You May Also Like