"Allt det här verkar inte vara intressant för den kompetenta politiker i Sälen, som reser alltså till en semesterort på min bekostnad och prata om sin hysteri mellan pulka-backar och spabehandlingar….."

Insändare: Hån och härskarteknik från krigshysteriska politiker

På radion (P1 Ekot) i morse berättade den neutrala rösten att ovädret ställer till det för bilister och tågresenärer. Det hela blir ett slags ”katastrof-varning” och vädret blir något som stör oss i varan inrutade liv och super-prestationer. Varje gång låter det som om att det de snöar i  Sahara-öknen och detta får absolut inte förekomma … Vi bor faktiskt i Sverige … och det är januari!

Sedan klagar en politiker i Sälen om att vädret är inte som det ska. Hon berättar med en kompetent röst och nästintill skrattretande självsäkerhet att den viktigaste frågan i den politiska debatten i skid-paradiset är ”Rysslands spion- och manipulativa beteende”, hur ”Ryssland skapar konflikter genom data-intrång och fel-information”. Hon menar på full allvar att Ryssland skapar förvirring i väljarnas huvud och antyder därmed att väljarna är inte kapabel att tänka själv, utan är MANIPULERADE…. Mina skattepengar går alltså till politiker som åker till Sälen , prata om fiender som inte finns och sedan går dom och skidar och bastar i sina dyra hotellanläggningar…. Är jag den enda i trakten här som känner sig hånad?

Sen får jag höra i olika program och dokumentärer att 1 miljard kronor ”assistans-pengar” går till kriminella.

Arbetsförmedlingen är rädd att arbeta för mycket om ändringen i arbetssättet genomförs…. Dödsskjutningar i Sverige är rekordhög, folk blir sjuk på jobbet på grund av mobbing och ”rationaliseringar”. Stora vinster från banker och mäktiga aktie-bolag kastas mig i ansiktet medan jag undrar hur just detta vinst-vinnare kommer att betala skattebetalarnas krispaket från 2009 tillbaka till oss….. Min kompis sitter 8 timmar på akuten  med njurstens – besvär. När jag ringer och beställer en tid hos vårdcentralen så gör telefonisten som oftast inget annat än att ”blir av med mig som en onödig belastning” eller slussa mig vidare till andra ”ansvariga”. En  bekymrad sjuttioåring ringer till radio-psykologen och säger ordagrant: ”Jag har inte råd att bli mycket äldre.”

Allt det här verkar inte vara intressant för den kompetenta politiker i Sälen, som reser alltså till en semesterort på min bekostnad och prata om sin hysteri mellan pulka-backar och spabehandlingar…..

Finns det någon annan i Sverige som tycker att detta är hån och fullständig avsaknad av moral?

En person som tycker synd om Sverige