Lagbild HK Eskil. Foto: Erik Kruse.

HK Eskil vidare till slutkval, slog ut Skogås

HK Eskil har tagit sig vidare till slutkvalet för division 1, Eskil vann på hemmaplan mot Skogås med 39-31 i lördags inför några hundra åskådare vilket innebär att Skogås är utslaget från kvalet och Eskil vidare efter två raka segrar i bäst av tre.

“Vi vinner mot Skogås i två matcher för att vi är det bättre laget på banan. Vårt kollektiv där vi kämpar för varandra och viljan hade vi mer än dem. Men Skogås ska ha en stor eloge att de fortsätter kämpa hela matchen och krigar på fast de är i underläge från start”,
säger tränaren Ludvig Öhrbom.

Matchen var från Eskils håll kontrollerad från start med en sjumålsledning redan efter 11 minuter spelade. Målproduktionen blev fortsatt effektiv, målvakten Oliver Ilic gjorde det han skulle och lite till med hjälp av ett starkt försvar.

Noterbart är att tredjemålvakten Filip Nanberg som sällan syns på planen men ofta hörs från bänken klev in och räddade en straff, vilket han gjort en gång tidigare denna säsong. Nanberg kan därmed titulera sig som fortsatt 100-procentig i målet i slutet av säsongen, få förunnat.

Filip Nanberg kommenterade hans roll i laget som “att komma ned och hänga med grabbarna och ha kul, på matcherna brukar jag sitta på bänken och vråla”.

Nanberg kommenterade även de två räddningarna som han bidragit med på planen:

“det stämmer, gått in på två straffar nu i slutet av säsongen och räddat båda” samt “får tacka Martin Österman [skribenten] för framgången som fostrat mig sen Eskils 99or”, som om han vågade säga något annat.

I slutkvalet väntar nu Hammarbys utvecklingslag HK Cliff som i ett förkval slagit ut Täby Centrum och därefter slagit ut Norrköping som under säsongen spelat i division 1. Vinnaren efter bäst av tre matcher mellan Eskil och Cliff är klara för spel i division 1 nästa säsong.

Ludvig Öhrbom berättar att:

“matcherna mot Cliff kommer bli intressanta. Det är ett ungt och skolat lag som spelar snarlikt som Skogås gjorde. Duktiga på alla positioner så det handlar om att vara påkopplad hela tiden”.

Eskil inleder slutkvalet mot Cliff hemma i Stiga sports arena på måndag 10/4 (annandag påsk) klockan 17:30.

Fakta:

Eskil hade god spridning i målprotokollet och fyra spelare som gjorde fem mål eller mer. Förra matchen gjorde Daniel Wigö 12 mål från högerkanten eller på kontringar, denna gång lyckades Skogås få ned hans mål till fem men som resulterade i att Albin Ahlin klev fram som bästa målskytt och gjorde 13 mål från vänsternio istället. Albin hade svårt att inte göra mål och i princip allt gick in.

Därefter gjorde Martin Anglenius 8 mål från högernio och Albin Österman Carling gjorde 6 mål från mittnio samt straffpunkten. När Max Hennström klev in på olika niometerspositioner bidrog han med 1 mål och en del assister. Från linjen gjorde försvarsgeneralerna Jesper Hedar 2 mål och Eric Lindqvist 1, från vänsterkanten blev det 2 mål av Hugo Holmén. Försvaret fungerade åter igen tillräckligt bra tillräckligt länge, målvakten Oliver Ilic gjorde det han skulle och lite till med frilägesräddningar och kom med i målprotokollet med 1 mål då Skogås valt att byta ut sin målvakt i anfallsspelet för en extra utespelare.

—Martin Österman

You May Also Like