Foto: Rolf Waltersson.

Här står jag och kråmar mig i kromglansen

Torsdag 25 maj var det säsongspremiär för träff med veteranbilar vid Vilsta i Eskilstuna.

Jag passade på att gå dit i den strålande eftermiddagssolen.

Jag tycker det är lite kul med dessa gamla veteranbilar. Inte minst därför att de förkromade “kofångarna” ger möjlighet att ta roliga självisar, självporträtt som även kallas selfiesar.

Efter att ha tankat en grillad med bröd gick jag bananas med kameran bland alla gamla häftiga bilar.

Bland annat fick jag syn på en gammal röd VW-bubbla modell 1956. Samma årsmodell som min allra första bil som jag köpte 1962 då jag vad 18 år och nyss hade tagit körkort.

Det var den första årsmodellen av bubblan som hade dubbla avgasrör. När man satte på förlängda kromade rör blev det riktigt tufft. Min var blå. Till och med metallicblå om jag minns rätt.

Vad som slog mig nu är att den är så liten. Hur fick jag och min sambo plats med allt bagage då vi åkte på tältsemester till Fanö i Danmark och på hemvägen över Svinesundsbron och Norge. Och hur fick jag plats själv bakom ratten?

Men, som sagt, det var de blanka kofångarna som fångade mitt intresse. När man tar självisar i dessa kofångare är det enda gången man får se sig själv på bild och tycker att det är roligt.

Det blev också några roliga samtal med besökare och bilägare som undrade vad jag sysslade med. En del skrattade hjärtligt när de fick syn på hur förvrängda de blev i bilarnas stötfångare.

Var så goda.

PS. Rent tekniskt kan de vara lite knepigt att fota eftersom det är dubbelt avstånd till spegelbilden.

Fotar jag på en halv meters avstånd blir det en meter för att få skärpa. Lättast är då att ha så stort skärpedjup (liten bländare) så att det blir något så när skarpt på både på kofångaren och spegelbilden.

Men vid den här typen av skoj- och plojbilder gör det inte så mycket om det blir lite suddigt här och där.

Text & Foto:
Rolf Waltersson

You May Also Like