Vårdcentralen Gallerian tvingas under onsdagen att hålla stängt på grund av inbrottet…

Flera butiker och vårdcentral i centrala Eskilstuna drabbade av stor vattenläcka efter inbrott

Polisen larmades strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen till Kungsgatan i Eskilstuna Centrum. Det med anledning av en skadegörelse i en fastighet på den aktuella adressen. Enligt larmet hade någon eller några personer försökt stjäla kopparrör, vilket inneburit stora skador på fastigheten. Polis beordrades till platsen.

– Flera butiker samt en vårdcentral har drabbats av en större vattenskada efter att någon eller några personer sågat av rör och lossat kopparfästen i ett fläktrum vilket sin tur lett till en större vattenskada, berättar Polisens presstalesperson, Monica Bergström.

Kan handla om stora belopp

I nuläget är det svårt att få begrepp om själva omfattningen av skadan, men mycket tyder på att det kan vara omfattande. Flera butiker och även Vårdcentralen Gallerian som ligger i fastigheten tvingas idag onsdag hålla stängt. Förhoppningen är att vårdcentralen ska kunna öppna igen imorgon torsdag.

Hemköp City drabbat

Även Hemköp City, som ligger inne i Gallerian, har drabbats. Det fanns i morse vatten på lagret och på flera ställen inne i butiken.

– Vi utreder händelsen som inbrott och grov skadegörelse, men i nuläget har vi inga misstänkta gärningsmän, säger Monica Bergström vid Polisen.

Kan ha runnit länge

Mycket tyder dock på att själva inbrottet ägt rum någon gång under natten mot onsdagen, sedan har vattnet stått och runnit fram till morgonen då vårdcentralens personal och andra näringsidkare kommit för att påbörja sitt jobb för dagen.

Under onsdagen arbetar man på platsen med att bland annat suga upp vatten och torka upp…

You May Also Like