Polisen fick under natten arbeta med minst två fall gällande stöld ur bilar…

Flera bilar utsatta för stöld i Eskilstuna i natt

Strax före klockan tre natten mot fredagen larmades Polisen till Ryningsbergsvägen i stadsdelen Hållsta i Eskilstuna. Det med anledning av en pågående stöld vid en bil.

En inringare hade sett hur två misstänkta gärningspersoner befunnit sig vid en bil och försökt skruva bort delar från bilen.

Sprang från platsen

– När de misstänkta blev upptäckta sprang de från platsen med en spoiler, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

När polis anlänt till platsen påbörjades ett spårningsarbete med hundförare, men någon misstänkt person kunde inte anträffas.

– En anmälan om stöld har upprättats, säger Angelica Israelsson Silfver.

Bara tio minuter senare larmades Polisen till Borsöknavägen, även det i Eskilstuna. Den här gången handlade det om ett inbrott i en bil av märket BMW.

Stal ratten ur bilen

– Tjuven eller tjuvarna ska ha slagit sönder förarrutan och tagit ratten till bilen, berättar Angelica Israelsson Silfver.

Polis åkte ut till den aktuella adressen i stadsdelen Borsökna. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om stöld har upprättats, och ägaren till bilen har också kontaktats.

Grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor

Vid halvniotiden under torsdagskvällen skulle en polispatrull göra en fordonskontroll i Mariefred, men tappade synlig kontakt med den aktuella bilen. Bilen hittades dock kort därefter övergiven mitt på Slottsträdgårdsgatan i Mariefred. Vittnen har uppgett att de sett personer lämna bilen.

Hittade farligt föremål i bilen

– Polispatrullen undersökte bilen och fann vad man antog var ett misstänkt farligt föremål. Av den anledningen spärrades ett större område runt bilen av i väntan på att det nationella bombskyddet (som är en del av Polisen) skulle göra en bedömning av de bilder som poliserna på plats skickat till dem, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Hus evakuerades

Polisen beslutade med hjälp av det nationella bombskyddet att spärra av ett område med en 100 meters radie runt bilen. Huset närmast platsen utrymdes också av säkerhetsskäl, och ett par familjer fick således tillfälligt lämna sina bostäder under den sena torsdagskvällen.

Senare under torsdagskvällen hade det nationella bombskyddet säkrat bilen, vilket betydde att Polisens kriminaltekniker kunde påbörja sitt arbete.

Vid tretiden natten mot fredagen var kriminalteknikerna klara på platsen och lämnade då området. Bilen togs i beslag.

– Rättsläget är grovt vapenbrott samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen. Det grova vapenbrottet handlar om att Polisen också gjorde vapenfynd i bilen, berättar Angelica Israelsson Silfver.

Oklart vad som fanns i bilen

Ingen har i nuläget gripits. Vad Polisen egentligen hittade i bilen vill man i nuläget inte svara på.

You May Also Like