Eskilstuna skytteförening tog hem 2 medaljer i luftgevärs-SM

Mellan den 17 – 19 Mars var det Junior och Senior SM i Luftgevärsskytte på 10m i Vindeln, Umeå.

Eskilstuna skytteförening var där och tävlade med 3 seniorer och 2 juniorer och fick med sig två medaljer hem.

Det var damerna som tog hem medaljerna till Eskilstuna Skytteförening.

Det blev ett silver i lagtävlingen tack vare Michaela Arvidsson och Karina Rodriguez medan Michaela även fixade en bronsmedalj individuellt efter 1:an Emilia Bedoiré, Filipstad och 2:an Lotten Johansson, Ramselefors när finalen var klar.

Michaela som kom nästan direkt från ett mindre lyckat Europamästerskap i Maribor visade i grundomgången däremot vem som var bäst av damerna då hon vann densamma.

Vår enda herrsenior, Kalle Olsson, kom på en fjärde plats och missade precis medaljerna i den tuffa finalen.

Vann gjorde Marcus Madsen, Linköping, 2:a blev Jörgen Persson, Fältjägarna och 3:a Oskar Wässman, Björksta

Eskilstuna Skytteförenings juniorer, Oskar Jansson och Moa Andersson, som sköt både juniortävlingarna på lördagen och seniortävlingarna på söndagen gjorde mycket bra ifrån sig i den tuffa konkurrensen.

När jag pratade med tränaren Marie Enqvist så var hon nöjd med insatserna under SM.

– Som vanligt så skötte sig alla skyttarna bra. Vi är vana att Michaela och Kalle gör fina resultat som oftast resulterar i medaljer.

– Resultaten av Oskar och Moa på juniortävlingarna var kanske lite lägre än vad de ville men under ett SM finns alltid mer anspänning än vad man tror. De har flera år kvar som juniorer så det finns flera försök kvar.

– Då Oskar och Moa sköt seniortävlingarna som lite extra träning när de ändå åkt så långt så slappnade de av lite mer och sköt bättre och resultaten blev lite mer som tidigare under säsongen.

Patrik Grobheiser