Kanske just din gran kan få pryda något torg i Eskilstuna den kommande julen…

Eskilstuna Kommun efterlyser stora julgranar

Det börjar ju så smått närma sig december månad, och Eskilstuna Kommun vill även i år pryda olika torg runt om i staden med fina julgranar. Nu går Kommunen ut med en efterlysning – på stora granar.

Kanske har du en gran som blivit för stor för din tomt? Eller som du av andra orsaker kan avvara? Granen ska vara mellan 10 och 15 meter hög och ha en jämn och fin form. Eskilstuna Kommun tar i så fall ner granen utan kostnad, men det utgår ingen ersättning för granen – granen ska således betraktas som en gåva till staden. Granen måste också stå lättillgängligt.

Söker flera granar

De platser i kommunen som man nu söker julgranar till är Fristadstorget i Eskilstuna Centrum samt två granar till stadsdelen Nyfors (Järntorget och Nyforstorget). Vidare söker man granar till Östra Torget i Torshälla Centrum samt Rådhustorget i Torshälla.

Senast den 31 oktober

Granarna ska vara på plats och prydda till första advent. Den som tror sig ha en lämplig gran får gärna höra av sig så fort som möjligt till Eskilstuna Kommun – senast den 31 oktober. Det gör man genom att skicka ett mejl till: parknatur@eskilstuna.se
Kommunen vill gärna också att man bifogar en bild på granen i mejlet.

På bilden ser vi hur förra årets julgran såg ut på Fristadstorget i Eskilstuna.

You May Also Like