eFOLKET får pengar

Vi på eFOLKET har erhållit ett bidrag på 2000 kronor från Skiftets satsning Nya Mediafonden. “Varje svensk kommun behöver en röd-grön tidning som eFOLKET” är en del av motiveringen. Vi är alltså uppskattade och det glädjer oss väldigt mycket.

Skiftet är en organisation som på sin hemsida presenterar sig så här:

“Vi är engagerade medborgare som vill ha ett skifte i samhället – där vi tillsammans står upp för miljön, rättvisan och varandras rättigheter”.

Motiveringen som skiftet ger till att de nu beslutat att ge just eFOLKET denna donation var följande:

“eFOLKET är en folklig, lokal och kosmopolitisk Eskilstuna-tidning som bevakar en stad med stenhårt mediemonopol. Varje svensk kommun behöver en röd-grön tidning som eFOLKET.”

Några andra medier får också ta del av denna mikrofond, bland annat podden Eld och Rörelse och även Supermiljöbloggen. Dom har råd med detta för att Skiftet hyr ut en del i deras superbilliga lokaler.

Man förklarar sin strategi när det gäller donationer på följande sätt:

En mediafond kan ha två olika strategier:

  • Fiskens strategi – Fiskar får massvis yngel som de släpper ut i världen, extremt få överlever till mogen ålder.
  • Däggdjurets strategi – Däggdjur får få ungar som de lägger massvis med tid på att ta hand om i hopp att de överlever.

Nya Mediafonden har valt fiskens strategi och finansierar ett flertal olika projekt med mindre ekonomiska bidrag och inget mer. Många projekt kommer misslyckas och det är okej, för vi vet att några projekt kommer lyckas.
Du kan inte söka pengar ur fonden. Om du är framgångsrik hittar vi dig.

Läs mer om Nya Medifonden.

Vi på eFOLKET kommer att göra allt för att överleva som yngel och även växa till en stor fisk. Vi tackar Skiftet för uppskattningen och hoppas leva upp till förhoppningarna.

Redaktionen

You May Also Like