Polis har funnits på olycksplatsen vid Kjula under hela natten mot lördagen…

Dödsolycka vid Kjula strax utanför Eskilstuna – Bil och buss kolliderade

En personbil kolliderade under fredagskvällen med en gasbuss på väg 900 (gamla E20) i höjd med Kjula strax utanför Eskilstuna. I samband med kollisionen ska båda fordonen ha fattat eld.

Olyckan inträffade efter att den aktuella bilen valt att köra ifrån en polispatrull i samband med en fordonskontroll ett par minuter tidigare. Klockan var då strax efter elva på fredagskvällen. Polispatrullen körde då efter den flyende bilen men tappade den ur sikte strax innan kollisionen.

– Det fans inga passagerare ombord på bussen i samband med kollisionen, berättar Polisens presstalesperson, Jimmy Modin.

Föraren omkom

Busschauffören, en man, fördes i ambulans till Mälarsjukhuset för vård. Skadeläget för honom är oklart. Föraren av personbilen avled i samband med olyckan. Efter kollisionen upprättades avspärrningar runt olycksplatsen och Räddningstjänsten arbetade under kvällen och natten med att släcka bränderna i de båda fordonen. Det hade även börjat brinna i närliggande terräng. Några timmar senare under natten var Räddningstjänstens arbete klart och man lämnade platsen.

Båda fordonen samt närliggande terräng fattade eld…

Väg 900 avstängd till söndag

Efter dödsolyckan är Väg 900 i höjd med Kjula avstängd i båda riktningar. Under lördagen sker bärgning av de båda fordonen. Sedan måste ny beläggning på plats. Avstängningen väntas preliminärt bestå fram till söndagseftermiddagen, enligt Trafikverket.

Ska utredas

– Som alltid vid såna här händelser kommer nu en utredning att göras. Utredningen kommer att ledas av åklagare vid Särskilda Åklagarkammaren, säger Polisens presstalesperson, Jimmy Modin.

You May Also Like