Se EU-valet om en plikt att rösta mot de fascistoida

Här i trakten sägs det också vara EU-val. Några slarvigt uppsatta affischer berättar att så är fallet.

Alla partier verkar inte kunnat mobilisera så mycket kraft i affischerande. Inget parti kanske lyckats, vid närmare eftertanke. Det är fan vår, vi har fullt med våra trädgårdar, balkonger och extrapriser på ICA, förberedelser för studentfirande på flak dragna av traktorer. Berättas det. Dessutom ska vi grilla. Vadå EU, tycks hela trakten tänka. Vad har vi med det att göra?

Tjugo plus en stackars svenskar i en massa som efter valet ska bestå av 720 stycken, varav såväl allmänna gangsterpartier som småfascister från enstaka stora länder har större inflytande än alla våra från vänstern till Åkessons lakejer…

Och jag har förtidsröstat, det tog cirka 5 minuter. Kön var obefintlig. De fem minuterna omfattade även ett kort samtal med valförrättaren samt ett något mindre kort samtal med besökare på biblioteket om tider som varit.

Tider som varit innefattade att Miljöpartiet i Vingåker var rejält stora, obstinata och ordentligt på hugget. Nu är det, för att uttrycka det milt, mer avmätt. Utan några äldre hjältar, snart i Bidens och Trumps ålder, hade partiet varit sänkt i glömskans hav.

Men, som sagt, nu jäklar är det EU-val. Jag har röstat av plikt, inte av entusiasm.

Dessvärre visar det sig att vi som var kritiska till medlemskapet i unionen nog hade rätt om det vi meddelade världen 1994: risken att det går åt hesicke med demokratin är överhängande ty unionen kommer att sluka allt mer och därmed göra människorna i det lilla landet i norr än mer ointresserade…

Två pinnar med valaffischer är nedsparkade i trakten. Enda sättet att undvika sådant kanske är att inte sätta upp några alls. Vad vet jag. Annat än att jag röstat av plikt.

En desperat markering mot de groteska vågskvalp som kommer att spola upp allt fler fascistoida figurer till EU-parlamentet.

Ja, jisses! Hur länge dröjer det tills de tar över alltihopa? Precis på det sätt som vi varnade för att det skulle kunna bli om EU skulle börja glufsa i sig allt mer och skapa det gigantiska avstånd från medborgare till Brysselbunkern som nu växer år från år…

Se det inte som en plikt att rösta. Se det som en plikt att rösta mot de fascistoida och mot de i ”mitten” som tänker stötta sig på de fascistoida för att behålla makten ännu en mandatperiod. Att stötta sig på sådana medför att stöttan tar makten.

-Birger Schlaug på egen blogg.

Läs mer https://schlaug.blogspot.com/2024/06/det-ar-fan-var-det-dar-med-eu-har-vi.html

https://elections.europa.eu/sv/how-to-vote/se/