Nickedockorna M, KD och L har vikt sig för Åkesson i sak efter sak

Under torsdagen inleds Sverigedemokraternas landsdagar i Karlstad… viktigast är frågan om återvandring, bekräftar Jimmie Åkesson till Sveriges radio under torsdagsmorgonen.

Och detta efter att partiet firat sin största seger hittills. Segern att vara en del av en budget som klubbats igenom i riksdagen.

Det högerextrema partiets världsbild och människosyn har så sakteliga inte bara normaliserats i den svenska debatten utan också gjort kännbara avtryck i andra partiers politik…

Allra mest skrämmande – och symptomatiskt för SD:s faktiska makt  – är hur andra partier så sakteliga har anammat samma idéer. Nu har även Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna en politik där medborgarskap upphöjs och kan återkallas.  Där välfärd ska villkoras och där godkända prov ska avklaras – allt med bäring på det heliga svenska medborgarskapet.

Med den gemensamma budgeten är Sverigedemokraterna som vilket parti som helst i sällskap med Moderaterna och Kristdemokraterna. Och som om det inte var nog intygar Ulf Kristersson i en DN-intervju att M vill bilda regering med SD och gärna samverkar också kring migrationen.

Nästa steg är inte svår att förutse i SD:s fortsatta marsch mot Rosenbad. För det väljarna har lärt sig är att SD är konsekventa. Till skillnad från nickedockorna M, KD och L, ska tilläggas, som lovat att stå emot men ändå vikt sig för Åkesson och hans män i sak efter sak.

Hur det kommer att gå kan ingen veta. Men en sak är säker, Jimmie Åkessons väg till makten har bara börjat och han skyr inga medel för att nå dit.

Lina Stenberg, ledare i Arbetet.