Moderaterna kastar sten i glashus

Regeringen Reinfeldt sänkte skatterna för 100 miljarder. De tillät välfärden bli en marknad där du både kunde tjäna pengar på sjuka människor och betala dig före i kön om du var i behov av vård. De lät våra utbildningssystem haverera och begränsade ungdomars framtida karriärmöjligheter. All politik som kom från de åtta åren av borgerlig regering i Sverige utgick ifrån att cementera klassamhället, men paketerades som om det hade med vår personliga frihet att göra.

Nu sitter Moderaternas partiledare och säger att den S-ledda regeringen inte lägger nog med pengar på välfärden. Det har många rätt att tycka, men inte han. Han var själv socialförsäkringsminister under flera av dessa år. Han är utan tvekan den partiledare idag som gjort mest för att förstöra den svenska välfärden.

Moderaterna idag kastar sten i det glashus de själva byggt under dessa år. Det de gjorde var att nedmontera svensk välfärd. Nu tar de armkrok med Vänsterpartiet och kräver mer pengar till välfärden. Återigen, Moderaterna sänkte skatterna för 100 miljarder. Nu bråkar de om att regeringen “bara” satsar fem extra miljarder sedan kraven från Vänsterpartiet kom.

Detta gör Moderaterna givetvis bara för att pressa regeringen, och det tåls att påminna om det totala haveri som skedde under de år Moderaterna senast satt vid rodret i svensk politik. Moderaterna är inget välfärdsparti. De är ett skattesänkarparti. Ett parti som premierar de rika och som lämnar samhällets svagaste utanför. Ett antivälfärdsparti.

-Kata Nilsson, ledare i Piteå Tidningen