Lyft fram invandringens positiva sidor!

Med utomordentlig skicklighet och stort tålamod har SD-ledaren Jimme Åkesson lurat över samtliga partiledare på sin planhalva. Hans planhalva heter problem med invandring…

Men vad gör då partiledarna? Jo, åtminstone statsminister Stefan Löfven, moderatledaren Ulf Kristersson och Ebba Bush Thor (KD) tävlar om att flytta positionerna allt närmare SD, givetvis i hopp om att vinna tillbaka röster.

Tyvärr är det kontraproduktivt. Det spär bara på fördomarna och rädslan. Det driver allt fler att rösta på SD. När främlingsrädslan väl slagit rot väljer man originalet hellre än en dålig kopia…

Vi måste flytta över fokus i debatten till den andra planhalvan. Ta varje tillfälle att säga några ord om invandringens positiva värden. Låt ingen replik om invandringsproblem passera utan att lägga till en motvikt.

Informera om demografin – utan invandrarna hade vi stått inför en kollaps av pensionssystemet precis som Österrike och Japan med sin alltmer åldrande befolkning. Påminn om alla invandrare som berikar musiklivet och hela kulturen, om deras insatser inom idrotten.

Tjata in sanningen om tunnelbanan och taxibilarna som skulle stå stilla om Åkesson hade kunnat hindra asylsökande från att komma hit. Ta reda på hur många utrikes födda som städar på våra sjukhus.

Upprepa detta mantra: “Utan invandrare kollapsar äldrevården”. Det är inte propaganda, det är sant. Enligt Arbetsförmedlingen blev i fjol de flesta nya jobb inom äldrevården tillsatta av utrikes födda. Samma år tillsattes sju av tio nya jobb inom industrin med utrikes födda, enligt samma källa. Utan invandrare tvärbromsar industrin.

-Åke Boa Lundberg, insändare till Åsikt i Dagens Nyheter