Jag flydde därifrån, dit västländerna skickar vapen

Moderaternas officiella Facebook konto gick ut med en bild på Ulf Kristersson igår där det stod att “Flyktingkrisen 2015 får aldrig upprepas”.

Jag är också en del av 2015, och det säger jag med stor stolthet, den 2015 som högerpartierna är rädd över. När jag flydde ifrån krig och förföljelse så tänkte jag att som en människa har jag absolut rätt att röra på mig var på jorden än jag vill, och så tänker jag idag också. Det är min rätt att stanna kvar i Sverige, för att Jag flydde ifrån den delen av jorden där stormakterna och västländerna skickar och säljer vapen till.

Människor som flyt deras hem blir tvungna att lämna allt bakom och ta sig nån annanstans, Alla människor bär sin egen färg alla har sin egen berättelse. Du säger och uttrycker dig med siffror så som “2015, 24/Nov, 100 tusen människor” men du har aldrig haft den mänskliga känslan att gå in i de siffrorna och att gå fram till de personer bakom de här siffrorna som ni politiker har skaffat, att se och höra vilka är de personer, hur mycket har de klarat för att ta sig hit.

Det bästa och finaste och mer mänskligaste sätten är att Europeiska länder måste stå upp och välkomna varmt alla de människor som har flytt från krig och gratulera de för att de har kämpat så oerhört mycket och de har klarat väldigt svåra tider för att rädda sina liv, de som flyr vet exakt hur mycket är ett liv värt.

Öppna gränsen och välkomna människor till deras hem!

—Reza Rahimi, Jag är 2015!, Instagram