Vi vill leva i ett tryggt samhälle utan hot och krig

Mitt namn är Rawan, jag är en av de flyktingar som kom hit i 2015, jag flydde från mitt hemland för att jag söker ett tryggt liv, jag söker utbildning, jobb och allt som krävs för att leva som en vanlig människa!

Jag talar och skriver flytande svenska, jag har gått på gymnasiet och tog studenten i 2018, jag deltog i en skrivkurs där jag skrev om min resa till Sverige med gummibåten från Turkiet till Grekland, jag skäms inte alls för jag har varit och är fortfarande en modig människa för att jag fick uppleva en sån här skrämmande resa och jag har gjort detta med min familj för att vi vill leva i ett tryggt samhälle utan hot och krig.

Jag har börjat jobba sedan jag kom hit för att integrera och lära mig språket som var en stor utmaning för mig, efter ett och halv år kunde jag prata och skriva på svenska och inte använda engelska!

Jag läser på universitetet nu för att jag har kämpat mycket för detta, jag vill nå mina drömmar och jag vill vara som alla andra! ingen kan stoppa mig och andra från att fortsätta med det som vi har börjat med och ingen kan säga något emot det heller för att alla vet vad vi har gjort sen vi kom hit i 2015!

Sluta diskriminera oss! Låt oss leva i fred, låt oss få det som vi vill, och låt dem komma hit, vi är människor och vi alla är lika!

—Rawan, Jag är 2015!, Instagram