Svar till Ulf Kristersson från Atoosa

Jag meddelar stolt att jag var asylsökande under flyktingkrisen 2015! Ja, jag är en av dem! Jag har arbetat officiellt i Sverige sedan 2016 med kultur och konst. Jag har betalat mina skatter och respekterat alla lagar i Sverige.

Jag kan flytande svenska och det är många fler som jag. De arbetar, de betalar sina skatter och de respekterar de lagar som finns här i Sverige. Det finns många människor från flyktingkrisen 2015 som gör sitt bästa för att vara en del av detta land, men du gör det svårare för oss att känna att Sverige är vårt hem.

Vi måste öka medvetenheten om hur flyktingar kan vara positiva för landet. Vi måste höras av alla dessa politiker som pratar bakom vår rygg. Vi är alla människor och de som nu står vid gränsen mellan Turkiet och Grekland är precis som du och jag. Sverige måste uppmuntra andra länder att ta sitt ansvar och öppna sina gränser. Om alla 27 EU-länder öppnar upp sina gränser och tillsammans tar hand om de som flyr från krig skulle det inte vara några kriser.

Min farmor brukade säga att det är enkelt att väcka någon som sover men det är svårare att väcka någon som låtsas att sova.

Du säger att 2015 aldrig får hända igen. Jag skulle vilja säga att jag är en del av 2015 med många andra och vi är en del av detta land oavsett om du gillar det eller inte.

—Atoosa Farahmand, Jag är 2015!, Instagram