Förmögenhetsskatten på en miljard är lägre än momsen på en morot

Alla partier säger sig vilja rädda miljön och en majoritet av väljarna vill ha minskade klyftor. Hur förklarar du/ni/vi följande?

Bygglovet för ett hus på 120 kvadratmeter kostar mer än tillståndet att leta efter olja på 120 kvadratkilometer!

Månadshyran för en 4:a är högre än fastighetsskatten på ett slott.

Undersökningstillståndet för 100 hektar gruva kostar mindre än tillståndsavgiften för att installera avloppsrening till huset.

Förmögenhetsskatten på en miljard är lägre än momsen på en morot.

Skatten på en lottovinst på 100kr är högre än att vinna 100 miljoner på genetiskt lotteri (arvsskatt).

Den arbetslöse som tvingas åka 60 mil till Åre för att söka ett jobb får inga avdrag för resan men den som åker en vecka på semester får RUT-avdrag för stugstädningen.

Gruvskatten på att gräva upp och permanent förstöra ett ton urberg är en bråkdel av skatten på att plocka ett ton blåbär och sälja som sylt.

Flyg och bränsleskatter på en resa till Rom är lägre än skatten att betala samma pengar för en teaterhelg i Roma (Gotland).

Avgifterna för att hugga ned och totalförstöra 100 hektar skog med blåsippor är lägre än böterna för att plocka 100 blåsippor, eller skogsnornor som på bilden!

Du får RUT-avdrag för att putsa ditt silver men betala förmånsskatt om du åker privat på ett månadskort du fått för att inte åka bil till jobbet.

Den som hjälper till extra med att släcka skogsbränder får betala skatter och förmånsskatter den som eldar upp skogen som biobränsle får skattebefrielser.

Carl Schlyter, på Birger Schlaugs blogg.

Läs mer : “Vi ska rädda miljön…