Så predikar en moraltant som skor sig på andra

Elisabeth Svantesson – riksdagsledamot för Moderaterna – har sin familj skriven i Stockholm, i en av henne och hennes man ägd bostad, själv är hon mantalsskriven på en av henne ägd sommarstuga i Örebro län. Varför? Jo därför kan hon nyttja kostnad för dubbelt boende och traktamente. Inget olagligt, men syftet är klart, girigheten sätter inga gränser.

Etik och moral kan ifrågasättas, när Elisabeth Svantesson i ett tal sa så här om bidrag, ”varje krona som går till bidrag till någon som kan jobba, är en krona som kunde gått till skola, polisen, sjukvård och omsorg”.

Så predikar en moraltant, som själv gör vad hon kan för att sko sig på skattebetalarnas bekostnad. Det är stötande, att de med miljoninkomster, som dessutom betalas av skattemedel, inte känner något moraliskt dilemma över sitt handlande….

Som ung fick jag lära mig av mina föräldrar, var ärlig, stjäl inte från någon, försök aldrig tillskansa dig något på någon annans bekostnad. Jag är stolt över mina föräldrar, trots sin fattigdom lärde de oss barn att med ärlighet kommer man längst.

Tyvärr lever vi i en annan värld nu, nu är jaget och egoismen, habegäret, som allt kretsar kring. Moral och etik får lämna plats åt rofferiet, och skamkänslan, över att ha gjort något som inte är riktigt sjysst, finns inte.

-Sture Grundberg, Malå, insändare i Västerbottens Folkblad