Det är svängdörrar mellan de reaktionära partierna i Sverige

Moderaterna ska utforma ett nytt idéprogram. Partiet har under 1900-talet motsatt sig varje förbättring för arbetarklassen. När dagens ”Nya Moderater” påminns om det är det som att hälla vatten på en gås.

Sveriges mest överskattade politiker, Carl Xll Bildt, hyllade USA:s krig i Vietnam och klassade Nelson Mandela som terrorist.

Nu lovar Moderaterna att ta tag i Sverige. Här ska friheten, lagarna och arbetslinjen gälla. För landets arbetarklass måste utfästelserna ses som hot.

Kristersson vill inte kännas vid något högerblock i svensk politik. Men Ebba och Jimmy har redan accepterat varandra och i skånska kommuner styr redan M, KD och SD tillsammans. Detta måste moderatledaren förhålla sig till även om han försöker snacka om liberal konservatism.

Det kvittar vilka kläder vargen tar på sig. Det kan vara ett fårskinn, men också en trendig klädsel på en skribent från Göteborgsposten.

De ”Nya moderaterna” har gått i graven. Det är svängdörrar mellan de reaktionära partierna i Sverige. Vad ska vi vänta oss nu? Kanske kommer ”De nygamla moderaterna” för att rädda det som räddas kan.

-Hans Skagerlind, insändare i Västerbottens Folkblad