Vacker kväll i Frankrike. Foto: Dave Moore.

Celtic plockade en poäng mot Rennes

Under torsdagen sparkade äntligen gruppspelet i Europa League igång. Tillsammans med 1400 fans hade Celtic rest till Rennes som är Bretagnes huvudstad. Där gjorde de en stabil insats och fick med sig en poäng hem till Glasgow.  

Det var en ganska händelsefattig första halvlek om man ser till farliga målchanser. Det var dessutom två lag som fungerade taktiskt bra defensivt. Visst fanns det bud på mål från båda hållen, hade Elyounoussi varit 5 centimeter längre när han vräkte sig in i straffområdet på Bolingolis inspel hade bortaledningen varit ett faktum. Nu blev det inte så då bollen retsamt rullade förbi honom.

I samma veva då Celtics mittbackar kändes riktigt trygga får Kristoffer Ajer ett hjärnsläpp då han orsakar en straff efter en misslyckad brytning. M’Baye Niang lurar Celtics målvakt Fraser Forster åt ena hållet och slår in bollen i det andra. Det kändes faktiskt en smula orättvist.

Hur skulle Celtic göra för att vända det här på bortaplan inför fanatiska hemmasupportar? Spelet satt ju där, det var egentligen bara att fortsätta jobba. Ryan Christie borde fått med sig en straff några minuter in i halvleken då han fälldes i straffområdet, det tyckte däremot inte domaren som friade. Men det skulle uppstå ännu en straffsituation.

James Forrest fick bollen i straffområdet och i kontakt med Rennesförsvararen gick Forrest omkull. Tveksam straff men det kompenserade den tidigare situationen. Ryan Christie placerade vackert in bollen, ett viktigt mål både för matchen och för fortsättningen i gruppspelet.

Det blev en ganska fysisk tillställning med flertalet gula kort, bland annat fick Celtics anfallare Bayo två gula kort inom loppet av bara några minuter och visades ut.

I det stora hela gjorde Celtic en bra match och en poäng borta mot den franska ligatvåan är inte fy skam. Christie var bra som alltid, Elhammed blir mer intressant för varje match, vilken teknik han har. Sen gjorde även Scott Brown och Jonny Hayes bra ifrån sig.

Mikael Ström

You May Also Like