Foto: asundermeier / Pixaby

Apropå internationella kvinnodagen 8 mars: Feminister bör vara veganer!

Anette Ingelsson:

Är en för samtycke, för varje individs rätt till sin kropp och emot könsförtryck, bör feminister bojkotta djurindustrin!

Tuppar och hönor sitter instängda för att konstant para sig, honan kan aldrig undkomma tuppen, äggen samlas in och läggs i kläckningsmaskiner.

Väl kläckta könssorteras de små liven, hanarna dödas samma dag som de föds, de kan ju inte lägga ägg och honorna skickas in med tusentals andra i äggfabriker för att producera ägg.

När deras kroppar är slutkörda slaktas dem, är man emot att individer exploateras för sitt kön, om man äter ägg?

Får, getter och kor som avlas fram inom djurindustrin kan inte freda sig från inseminering, utan de måste föda fram unge efter unge, för att mjölk ska produceras.

Ungarna vill såklart ha modersmjölk, men eftersom industrin vill sälja mjölken, förlorar mammorna vårdnaden om ungarna ganska omgående, kan man vara för samtycke om man äter ost, mjölk eller kvarg?

Om honan inte ta emot sperman som tvingats in i henne, får missfall, eller trilskas vid mjölkning, förlorar hon sin rätt att leva och hennes kropp ska istället dra in pengar som köttstycke, är man för individens rätt till sin kropp, om man äter hens kroppsdelar?

Kan fårull och lammkött ens vara ett alternativ som feminist?

En feminist bör stå upp för alla individers rätt till sina liv och kroppar, vara för allas frigörelse från maktmissbruk och emot allt könsförtryck genom att leva som vegan!

Anette Ingelsson,
Solna

You May Also Like