Nattens bilbrand ägde rum på Idungatan i ett villakvarter i Eskilstuna…

Ännu en anlagd bilbrand i Eskilstuna – denna gång i ett villakvarter

Strax före klockan ett natten mot idag tisdag larmades Polisen om en brand på Idungatan i Eskilstuna. Det skulle visa sig att det var en parkerad bil som brann.

– Ingen person ska ha skadats fysiskt. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Bilen ska ha stått parkerad på Idungatan i ett villakvarter i Eskilstuna, inte långt från stadsdelen Årby. I samband med branden ska Polisen ha fotograferat några individer som befunnit sig på/kring platsen. Det ska handla om äldre tonåringar eller unga vuxna. I nuläget vill Polisen inte säga mer än så angående de fotade individerna. Eventuellt kan utredningen senare visa om dessa personer kan knytas till nattens anlagda bilbrand på Idungatan.

Höga smällar

I samband med branden ska vittnen ha hört höga smällar i området som de uppfattade som pistolskott. Detta avfärdas dock av Polisen, som istället menar att det troligtvis rör sig om däckexplosioner i samband med bilbranden.

Den röda markeringen på kartan visar Idungatan i Eskilstuna – bara ett stenkast från stadsdelen Årby.

– Utöver detta har vi också under kvällen och natten mot idag tisdag hanterat rutinärenden, som exempelvis viltolyckor och trafikkontroller, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like