Stefania Maurizi söker sanningen om fallet Assange i Sverige

Den 14e november deltog eFOLKET i eventet “Korruption hos åklagarmyndigheten – Dokument om Assange raderade”. Den undersökande italienska journalisten Stefania Maurizi redogjorde där för de förbluffande turerna kring svenska åklagares hantering av förundersökningen och utlämningsbegäran.

Hon presenterade bevis för hur åklagarmyndigheten tillåtit sig att bli instrumentaliserad av ett brittiskt, och indirekt av ett amerikanskt, intresse att neutralisera Assange … Läs mer “Stefania Maurizi söker sanningen om fallet Assange i Sverige”

Read more

L, C, M, KD och SD har nu röstat nej till att införa offentlighetsprincipen i alla skolor …

Enligt tidigare beslut blev privatskolor undantagna från offentlighetsprincipen när det gäller lärartäthet, andelen behöriga lärare, skolresultat och mycket annat med motiveringen att detta är “affärshemligheter”.

Det var SCB (statistiska centralbyrån) som beslutade att “statistiksekretess” ska gälla för friskolorna.

För att alla skolor ska behandlas likvärdigt beslutades att denna hemligstämpel också ska gälla även de offentliga kommunala skolorna.

De … Läs mer “L, C, M, KD och SD har nu röstat nej till att införa offentlighetsprincipen i alla skolor …”

Read more

Går det att kombinera offentlighetsprincipen med fri företagsamhet och affärshemligheter

Stora delar av vårat skolsystem han blivit krass affärsverksamhet. Skattepengar avsedda för skolundervisning förvandlas till vinster som stoppas i privata fickor. De så kallade “friskolorna”, som jag vill kalla för privatskolor, ser eleverna som vandrande skolpengar.

Ordet “friskolor” är ett bedrägligt begrepp som leder tankarna till positiva saker som fri och frihet. Ordvalen är viktiga. Orden styr tanken, … Läs mer “Går det att kombinera offentlighetsprincipen med fri företagsamhet och affärshemligheter”

Read more

Tryckfrihetsexpert: Nödvändigt att Palme-utredningen blir tillgänglig digitalt

Nils Funcke, en av Sveriges ledande experter när det gäller yttrandefrihet och pressetik, kommenterar i en debattartikel i Göteborgs-Posten chefsåklagare Krister Peterssons meddelande om att förundersökningen om mordet på Olof Palme har lagts ned.

Nils Funcke anser att materialet i Palmeutredning nu bör digitaliseras och bli offentligt, så att var och en får “rätt att efter Läs mer “Tryckfrihetsexpert: Nödvändigt att Palme-utredningen blir tillgänglig digitalt”

Read more