Barbie.

All rosa färg har tagit slut i hela världen – Paniken sprider sig

Nu är det är braskande rubriker: “All rosa färg i världen håller på att ta slut”.

The Guardian, Aftonbladet, Sydsvenska, Nerikes Allehanda, Sundsvalls Tidning, Dagens PS, Helagotland, Nyheter24 är bara några av de många tidningar som slagit larm om världshändelsen att “all rosa färg har tagit slut i hela världen”.

Även SVT Nyheter har slagit larm: “All rosa färg har tagit slut”.

Men hur i hela världen har detta gått till? Jo, det var med anledning av inspelningen av den kommande filmen “Barbie”.

“Det var då man byggde upp ett Barbieland, en värld målad i fluoriserande (lysande) rosa, som färgen blev en global bristvara”, förklarar The Guardian.

Själv hade jag helt missat att färgen rosa tagit slut i hela världen. Det är inte ofta jag använder mig av rosa.

Jag brukar vanligtvis bli ‘rosenrasande’, ‘svartmåla’, dela in i antingen ‘svart’ eller ‘vitt’ när jag försöker slå ‘blå dunster’ i naiva och ‘blåögda’ läsare.

För att ta redan på hur det är med folkets kännedom om att all rosa färg i världen tagit slut, tog Aftonbladet upp det när man i “Vi 5” ställde frågan:

“Har du märkt att färgen rosa tagit slut?”. Ingen av de fem tillfrågade hade lagt märke till detta.

Om jag lägger till mig själv så är vi åtminstone sex personer som inte lagt märke till att färgen rosa tagit slut i hela världen.

Lika säkert som ett brev på posten kommer vi nu att se hamstring av rosa färg, ungefär som när desperata människor hamstrade toapapper under pandemin. Och att rosa färg, som eventuellt kan hittas i några avlägsna hörn i världen, kommer att säljas på den svarta marknaden till högstbjudande, så att rosa kan bli värd sin vikt i guld.

Och hur blir det med Evert Taubes “Rosa på bal”?

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like