Ett pojkstreck slutade med stor dramatik utanför Hemköpbutiken i Torshälla under tisdagskvällen…

Äggkastande barn slutade i stor polisinsats i Torshälla

Det började med en pojke som kastade ägg på bilar – det slutade med en enorm polisinsats. Dramat utspelade sig i Torshälla under tisdagskvällen.

Strax före klockan åtta på tisdagskvällen larmades Polisen till vad som sas vara ett större bråk i Torshälla. Närmare bestämt vid Hemköps butik i centrala Torshälla.

– Vi åkte dit med en stor resurs för att bringa klarhet i vad som hänt, men när patrullerna kom fram till platsen var det inget direkt pågående bråk, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Enligt uppgifter ska så många som åtta polisbilar ha befunnit sig vid Hemköpbutiken när pådraget var som allra störst.

Pojke kastade ägg

Det visade sig snart att det handlade om en pojke i yngre tonåren. Pojken ska ha varit inne i butiken och införskaffat sig ett antal ägg. Väl ute på Hemköps parkering ska pojken ha roat sig med att börja kasta äggen på flera av bilarna som stod parkerade där. Detta uppskattades inte av bilägarna, och en av bilägarna ska enligt uppgift ha sprungit ifatt tonårspojken. Han misstänks nu för att utsatt äggkastaren för ”visst våld” samt olaga hot. Bilägaren ska ha frihetsberövat pojken genom att sätta honom i sin bil – där ska pojken ha fått sitta en stund innan han släpptes ur bilen.

Olaga frihetsberövande

– Detta saknar lagligt stöd. Bilägaren, som är i 30-årsåldern, greps därför misstänkt för grovt olaga hot, misshandel samt olaga frihetsberövande, säger Johnny Gustavsson.

– För kännedom har man rätt att avbryta en pågående skadegörelse och fånga en flyende gärningsman med ett så kallat envarsingripande. Alltså att ta fast en person och därefter kalla polis till platsen som då tar över gripandet och gör sin egen bedömning, förklarar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

You May Also Like