Målskillnad och oflyt gör att det blir nedflyttning till Division 1. Jag inleder med slutet, då även ett slut, är en början.

Jag har varit likväl imponerad samt frustrerad över AFC:s potential och talang. Idag visade det att de har talangen, men även otur, tyvärr.

Jag har även funderat på vad jag ska skriva i artikeln. Det finns inte så mycket att säga direkt efter ett jobbigt resultat i sport. Det tar ett antal dagar att bearbeta och smälta samt hantera.

Jag hoppas på att se ett AFC, som har imponerade på mig, med sin individuella skicklighet som kommer tillbaka och har jobbat på att umgås med varandra utanför planen. Det är där AFC:s ovana är synlig och ett förbättringsområde.

När lite av tryggheten, som finns för bästa kompisen som du spelade med på rasten, när den tryggheten infinner sig i laget (och alla lagdelar). Då klarar laget av att vinna ligan oavsett vilken division de spelare i.

För övrigt önskar jag AFC Eskilstuna lycka till i framtiden dem och alla deras spelare. Det har varit ett nöje och kanske ses vi igen? Bollen är ju fortfarande rund, och imorgon är en ny dag. Ta hand om er.

Till matchen:

Första Halvlek: En Jämn Start

Matchen mellan AFC Eskilstuna och Örebro börjar försiktigt, med AFC som försöker ta kontrollen. Ett tidigt friläge för AFC vid 4:45 resulterar inte i mål, och matchen fortsätter att vara trevande.

Örebros klack gör sig hörd, men inget av lagen lyckas få ett fast grepp om matchen. En spännande fotparad av AFC:s målvakt vid 21:00 håller ställningen jämn.

Trots några bra chanser och en resolut glidtackling från AFC vid 40:00, avslutas halvleken utan mål, med spel som svänger fram och tillbaka.

Andra Halvlek: AFC Tar Kommandot

AFC inleder andra halvlek starkt och tar ledningen vid 60:00 genom en imponerande prestation av nummer 9 (Adam Larsson). Efter att Adam Larsson ha ökat på till 2:0 vid 65:00, behåller AFC sitt grepp om matchen.

Örebro kämpar för att stoppa flera mål av AFC. 75:00 Ludwig Malachowski Thorell gör 3:0 för AFC.

Resten av halvleken präglas av AFC:s försök att forcera in ett mål som turen bara inte vill veta av.