AFC Eskilstuna vidare i Svenska Cupen

Efter att ha vunnit sin grupp tog sig AFC vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. På grund av bättre målskillnad räckte det med att kryssa borta mot IFK Norrköping.

Gruppspelets sista match var givetvis en förväntad seriefinal. Då AFC gått som tåget med två 4-0 segrar mot Assyriska och Värnamo hade de en fördel borta mott IFK Norrköping. Det räckte med ett oavgjort resultat.

Det var två lag som verkligen ville rulla boll, ett av lagen lyckades bättre. AFC spelade respektlöst på soliga Östgötaporten. De satte en hög press på östgötarna som fick svårt att få till något ordnat spel. Istället kunde AFC genom fint passningsspel skapa farliga chanser och hade redan efter en kvart haft bud på flera mål. Även om IFK åt sig in i matchen hade de svårt att skapa något framåt, tack vare en mycket stabil AFC-defensiv.

I den 38 minuten startade Felix Michel ett anfall på vänsterkanten efter att ha släppt ifrån sig bollen kunde han leta sig in i straffområdet där han fick på ett skott som målvakten släppte retur på. Samuel Nnamani kunde till slut trycka in bollen efter en tilltrasslad situation.

AFC gjorde en strålande första halvlek och bortaledningen var absolut rättvist. Nnamani är alltid ett starkt offensivt hot tillsammans med Michel och Hodzic. Och när Rakhmanov håller ihop försvaret är AFC svåra att ta sig igenom.

I andra halvlek var IFK tvugna att pressa på ännu mer men de fick det svårt mot ett diciplinerat AFC där även målvakten Ole Söderberg vid flera tillfällen tog en roll som libero. Hemmalaget försökte skruva upp tempot men hade svårt att skapa något riktigt farligt. Men det skulle komma ett hemmamål.

i 72 minuten hängde inte AFC med i svängarna och efter en rörig situation i straffområdet och ett stenhårt ribbskott letade sig bollen fram till Jordan Larsson som gjorde mål via målvakten. Den resterande tiden blev en nagelbitare. AFC som gjort en riktigt stark insats började krokna och gjorde allt för att dra ner tempot. Det var inte alltid vackert med alla maskningar.

Glädjen hos AFC-spelarna och den lilla tillresta klacken var enorm när domaren blåste av. De tog verkligen ett kollektivt ansvar och gjorde IFK bleka. Lottningen av kvartsfinalerna sker på tisdag den 5 mars.