200% Fredag – Ny klubb i Eskilstuna

Handlar den nya klubben 200% Fredag om pengar, sex och rock and roll, eller handlar det om att Liina och Rebecca saknar människor som uttrycker sin kreativitet fritt och vill råda bot på det? Sanningen kanske ligger någonstans mittemellan.

När jag får tillbaka svaren på de frågor jag skickat till arrangörerna påminner de mig starkt om vad jag lärde mig i skolan om surrealism och dadaism, nu var det förvisso längesen jag gick i skolan så det kanske snarare är någon annan -ism. Jag citerar tjejerna rakt av där de får presentera sig själva så kanske ni förstår hur jag menar.

“Rebecca och Liina, två tjejer från Skiftinge som gillar krimskrams, unga snygga killar (och gamla), hysteriska tjejer, blommor, champagne, oskuldens färg, kiselsten, skenande sexualitet, sånt som flyter, frukt, Jesus, amazoner och sodom”.

De drog igång klubben för sin egen skull, för att de ville ha kul helt enkelt. De bokar bara artister som de själva vill höra. Om det innebär att de som besöker klubben också har kul är det en seger för alla. Hittills har de bara bokat artister med koppling till Eskilstuna men alla artister är välkomna. Att planera kvällarna fungerar som en förlängning av deras liv och själva fredagarna är en spegling av det.

Precis som alla andra arrangemang har klubben fått ligga på is nu under rådande coronasituation men de är nöjda med sina första kvällar, de beskrivs som kärleksfulla, sexiga, förödande och pånyttfödande. Enligt ryktet erbjuds även skjuts till och från lokalen, de vill se till att alla har det både bekvämt och roligt. Upplägget är att de kör så fort de får chansen.

200% Fredag är långt ifrån insnöade på en specifik genre, bland drömbokningarna finns bland annat Darkthrone, Bladee, Thorsten Flinck och Snoop Dogg. Av de som spelat på klubben hittar vi till exempel Huvet, SubSatan och Gunnar Vert. Så nog kan man känna att det är något oförutsägbart. Intervjun avslutas ungefär som den började, jag citerar åter Rebecca och Liina när ordet är fritt

“Fältblomma, liten blomma, nattblomma, älskar älskar, sexig galning. Intressant experiment. Puss vi ses. Vill ni gå på riktiga geniexperiment – gå på 200% fredag. Ett krimskrams om dagen!”

200% Fredag finns både på Facebook och Instagram

You May Also Like