Här har Putin skitit i det blå skåpet.

Ska Putin och Ryssland påverka vårt Natobeslut – Putin har skitit i det blå skåpet

Jag lyssnar till Gomorron världen P1 och en intervju med utrikesminister Ann Linde. Hon tillbakavisar kravet om folkomröstning om Natomedlemskap med två skäl.

Svensk säkerhetspolitik innehåller även hemlig information som kan komma att avslöjas i samband med en folkomröstning.

Det låter som ett svepskäl. Finns det krafter som vill avslöja hemligheter om Sveriges säkerhetspolitik för att skada Sverige, kan de väl göra det oavsett om det är folkomröstning eller inte.

Dessutom undrar man lite nyfiket vad det är för hemlig information det gäller, om/när den förmodligen skulle missgynna Nato-kramarna. Skulle hemligheterna gynna Nato-anhängarna skulle de kunnat användas för Nato-sidan i en folkomröstning.

Ann Lindes andra skäl är att “främmande makt” kan påverka utgången av en folkomröstning. Denna “främmande makt” är naturligtvis Ryssland.

Om Ryssland har lyckats med något så är det att genom kriget mot Ukraina skapa ett starkare folkligt stöd för Nato och att driva in både Finland och Sverige i Nato.

Om Putins strategi med kriget varit att hindra Natos utveckling och att Nato skulle komma närmare Rysslands gränser så har han räknat totalt fel.

Det är Putin, som genom kriget, nu ser ut att driva in Finland och Sverige i Nato. Därmed får Ryssland 134 mil “Nato-gräns” tätt inpå sig. Det är de 134 milen gräns mellan Finland och Ryssland.

Här kan man snacka om att “skita i det blå skåpet”. Det är Putin som nu driver in oss i Nato.

Skit på dig Putin!

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like