P1 och Oktoberrevolutionen

Insändarskribenten Stefan är kritisk mot vilka delar av Oktoberrevolutionen en krönikör i programmet Godmorgon, världen i P1 väljer att belysa

I dag lyssnade jag på God morgon världen i P1. De diskuterade där om den Ryska Revolutionen, den i oktober, för att vara exakt. Kvinnan som pratade menade att Lenin och bolsjevikerna direkt efter revolutionen satte igång med sin terror. Hon påstod också att Lenin efter egen vilja förbjöd alla oppositionella partier och menade att endast den proletära diktaturen var det rätta efter arbetarnas revolution.

Jag är ingen expert i det här ämnet men måste ändå ställa en fråga: var det inte terror på både den röda och vita sidan i inbördeskriget efter revolutionen? Det är iallafall vad jag hört. Tyvärr ville inte damen på P1 prata om den saken.

Stefan

Liknande artiklar:
Hej, Här kommer några kommentarer kring den kritiken som ni har lyft till oss gällande
Under flera år så var Sveriges flyktingpolitik väldigt generös. Moderater och Miljöpartister låg bakom den,
Det fullständiga namnet är Stora Gyringen då det söderut även finns Lilla Gyringen. I fortsättningen
Jag beklagar men jag vill inte vara kejsare. Det är inte min sak. Jag vill