Foto: Jplenio / Pixabay.

Mina kalsonger har nu en mild doft av morgonsol

Jag var till den stora butiken för att handla tvättmedel. Jag var ute efter vanligt tvättmedel utan lukttillsatser. Alltså parfymfritt tvättmedel.

Jag hittade hyllorna för rengöringsmedel av allehanda slag. Och där fanns även det parfymfria tvättmedlet jag var ute efter. Jag greppade en förpackning för att lägga i kundvagnen.

Då får jag syn på en annan förpackning med “mild doft av morgonsol”. Man blir ju nyfiken. Hur doftar morgonsol? Jag har aldrig funderat på att solen har lukt.

Jag ser mig omkring bland hyllorna och hittar även tvättmedel som doftar “sjöbris”, “lindblommor”, “lavendeldoft” och “svensk sommar”.

Jag står förvirrad som en åsna mellan hötapparna. Ska jag ta det parfymfria som jag från början hade bestämt mig för? Eller ska jag våga släppa taget från sargen och ge mig ut på hal is?

Fan – man lever ju bara en gång. Nu får det bära eller brista. Så jag tar ett djupt andetag och greppar tvättmedlet med en “mild doft av morgonsol”.

Eftersom jag har en hög liggande med kläder och handdukar som behöver tvättar, öppnar jag förpackningen med “mild doft av morgonsol”. Slänger tvätten i tvättmaskinen och fyller på med en “mild doft av morgonsol”.

Så nu går jag omkring med nytvättade kalsonger som doftar morgonsol. Livet är som en dans på rosor.

Jag erinrar mig ett besök i samma butik för några år sedan då jag skulle köpa hårschampo. Då fick jag leta länge och väl innan jag hittade det parfymfria, som stod på en hylla längst ner mot golvet.

I mer exponerande ögonhöjd stod alla varianter av hårschampo som var parfymerade.

Det var timotej och vildhonung, yoghurt och vitt te, kokosvatten, lotusblomma och vårdande nektar.

Jag räknade och fick det till 40 varianter av lukttillsatser. (se lästips)

Vilken tur att jag var bestämd med att jag ska ha “doftfritt” hårschampo. Om jag varit ute efter att “lukta gott” hade jag blivit galen. Vad väljer man när det finns 40 alternativ – Spring Rain, Nordic Berries, Uppfriskande Havtorn eller Bergamot?

Nu när det gällde tvättmedel gick jag i fällan. Men valet var ändå jämförelsevis enkelt. Jag hade bara fem dofter att välja mellan. Eftersom jag vet hur lavendel, lindblommor, sjöbris och svensk sommar doftar, föll valet på doften av morgonsol.

Nu förväntar jag mig en “produktutveckling” gällande tvättmedel så att man kan få dofter av både “kvällssol” och “solförmörkelse” att välja mellan. Och varför inte också “fullmåne”, “nymåne” och “halvmåne”.

Vid rengöring av toalett, golv och annat använder jag såpa. Flytande såpa. Det finns grön och gul. Jag vet inte skillnaden. Sedan finns det såpa med doft av citron. Bara citron. Även här finns en utvecklingspotential.

Rolf Waltersson

PS. Vad som är lite förvirrande är att förpackningen med “mild doft av morgonsol” är utsmyckad med bilder på röda näckrosor, som för övrigt är Sörmlands landskapsblomma. Kan man ha blandat ihop doften av morgonsol med doften av röd näckros?

Lästips:

You May Also Like