Foto: Rolf Waltersson.

Mera mystiska vägskyltar

Jag har ju skrivit några gånger och visat bilder på gamla vägskyltar som patinerats av tidens tand och förvandlats till små pärlor, små konstverk, som lyser upp längs småvägarna.

Den här skylten vid Tumbo skola, numera förskola, längs gamla vägen mellan Eskilstuna – Kvicksund har jag fotat vid ett par tillfällen tidigare i olika ljusförhållanden, sol och mulet väder.

När jag åkte förbi idag tittade jag lite snabbt på skylten i ögonvrån och såg att det blinkade till på ett konstigt sätt. Att bilen och motorcykeln i ett kort ögonblick lyste upp.

Jag stannar för att kolla. Mycket riktigt, i en viss vinkel lite snett underifrån ser man att bilen och motorcykeln blänker som de vore nypolerade.

När jag tar en bild “rakt på” syns inte detta “ljusfenomen”.

Men när jag tar motsvarande bild med kamerans inbyggda blixt ser man tydligt att motorcykeln och bilen lyser klart och starkt gult jämfört med den övriga matta gula färgen.

Jag brukar även roa mig med att ta samma (natur)motiv vid olika tillfällen. Att man följer naturens årstidsväxlingar, vinter, vår, sommar, höst. Men även vid olika ljus, sol, mulet, dimma, ösregn.

Spännande att se hur naturen byter ansikte och skepnad.

På motsvarande sätt kan tydligen även gamla vägskyltar byta skepnad. De kan bete sig ungefär som en del människor som byter skepnad för att “passa in”.

Rolf Waltersson

You May Also Like