Eskilstunabon fördes till Västmanlands Sjukhus i Västerås, men avled under helgen av sina skador.

Eskilstunabo död efter fall från biltak på Västerås Summer Meet

En man i 55-årsåldern från Eskilstuna har avlidit. Det till följd av skador som han fått efter ett fall från ett biltak.

Det var under fredagskvällen på Västerås Summer Meet (en bilträff i Västerås) som mannen klättrade upp på ett biltak och sedan föll till marken. I samband med fallet ska mannen ha ådragit sig allvarliga skador. Olyckan ska ha skett på Hällaområdet i Västerås.

Polis på plats ska ha hjälpt till med akutvård innan mannen fördes till sjukhus. Senare under helgen, på Västmanlands Sjukhus i Västerås, dödförklarades Eskilstunabon av läkare.

Misstänker inget brott

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med händelsen – det mesta tyder på att det rör sig om en olyckshändelse. Fallet ska ha skett från en typ av skåpbil. Anhöriga är underrättade.

– Vi ser det som en ren olyckshändelse. Delar av händelseförloppet har fångats på en kamera inne på området, därför gör vi bedömningen att det inte ligger något brott bakom det hela, berättar Polisens presstalesman, Johan Thalberg.

Polisen summerar helgen

– Vår bedömningen är att det under helgens Summer Meet i Västerås har varit färre brott, ordningsstörningar och omhändertaganden för fylleri än vad Polisen först befarade att det skulle bli, berättar Johan Thalberg vid Polisen i Västmanland.

Flera av brotten som har begåtts är dock att betrakta som allvarliga och kommer att utredas vidare. Förutom anmälningar om misshandel och sexuellt ofredande är bland annat en person misstänkt för brott mot alkohollagen. Det efter att ha sålt eller överlåtit alkohol till minderåriga ungdomar.

You May Also Like