Foto Tommy Andersson

En ovanlig naturupplevelse

Ikväll kl 21, på väg hem från redaktionsmötet, inträffade något som undertecknad aldrig upplevt tidigare! Bara ca 200 meter efter Årbystugan, riktning Skiftinge, alldeles intill en liten gräsfotbollsplan , står en råbock och en råko (?) ( rådjurshona ?) och betar. När jag dyker upp, gåendes på den lilla stigen endast 2,5 meter från dem så stirrar de bara på mig och rör sig inte ur fläcken!

Tvärtom, när jag hälsar lite halvhögt på dem så rister den lille råbocken på sina små horn, han är inte större än en stor pudel ungefär, men är inte det minsta rädd för mig!

Många gånger under årens lopp har jag stött på rådjur i Årbyskogen och de har, alltid, dragit iväg i full karriär när jag nalkats dem! Undrar varför de här två inte brydde sig om min närvaro och nästan skrämde slag på mig i stället?  Riktigt trist att sakna kamera på mobilen vid sådana här tillfällen!!!!

Mats Henricson