Suhonen bör sluta harva i trä(S)ket

Den stora klassanalys som gjorts och presenteras i en 700-sidig bok, politiska insändare från Daniel och hans kamrater i Reformisterna. Ett mycket bra och viktigt arbete. Men vad vill Daniel Suhonen uppnå med att skapa opinion?

Vem och vilka vill Daniel och Reformisterna påverka? Och till vad? Är det inte dags för Suhonen och Reformisterna att se sanningen i vitögat?

Att tro att Socialdemokraterna, som har angripit både föreningsrätt och tvingat igenom försämringar i LAS, tagit bort och sänkt skatter för den rikaste eliten, sänkt bolagsskatten för att ytterligare öka ojämlikheten och så vidare, skulle vara det minsta intresserade av något Suhonen och Reformisterna föreslår?

S har fört en ekonomisk politik i trettio år som består av nedskärningar och att svälta ut kommuner och regioner. Suhonen citat från podden Pengar och politik: “Vad är felet med Socialdemokratin? Det är egentligen inte så stort fel med Socialdemokratin, man behöver bara en politik, en ideologi, ett ledarskap och en strategi så kommer det mesta lösa sig” slut citat.

I Aftonbladet 12/2 skriver Suhonen “2018 blev SD och borgarna för första gången tillsammans större än S i LO-leden. I vissa mätningar är SD numera det stora arbetarpartiet. Jag tror inte den socialdemokratiska ledningen fattar hur allvarligt detta är.” slut citat. Det Suhonen inte förstått är att hans parti inte bryr sig, om de hade brytt sig hade de bytt politik för länge sedan…

Det skulle vara kul att gå och rösta på ett parti som vill förbättra för arbetarklassen. Filosoferna har bara tolkat världen på olika sätt, men det gäller att förändra den som Marx sa. Så hur blir det Daniel Suhonen, ska du och reformisterna fortsätta att harva vidare i det nyliberala Socialdemokratiska träsket eller förändra på riktigt med Reformisterna som ett eget parti?

Anders Södergren, Seko Post, insändare i Sekotidningen.