Stoltenbergs sommarprat är inget annat är ljug och hyckleri

Efterlevande och överlevande efter det högerextremistiska terrordådet i Norge 2011 höjer nu sina röster. De anser att det räcker med rosor och klockringningar. De reser krav för en tydlig politisk uppgörelse mot rasism och extrem högerpolitik som framträder på sociala medier.

På tioårsdagen av terrorattentatet i Norge upplåter svensk Public Service utrymme till Jens Stoltenberg. Han var vid attentatet statsminister i landet men har därefter iklätt sig rollen som generalsekreterare för Nato. Han ser sig därmed som en kämpe för världsfreden. Men hur kan Sveriges Radio bortse från vad USA och Nato har genomfört under de senaste årtiondena?..

Stoltenbergs beskrivning av Nato:s fredsbevarande är inget annat är ljug och hyckleri. Miljoner medborgare i länder som Serbien, Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien ser Nato som en terrororganisation. Stoltenberg är ledare för den terrororganisationen.

Sedan “kriget mot terrorismen” inleddes 2001 har två miljoner människor dödats av USA och dess allierade. Uppgifterna kommer från PSR, Physicians For Social Responibility, som bygger sina uppgifter på FN-rapporter, berörda regeringar och människorättsorganisationer.

Vår världsbild skapas och domineras av de stora västmedierna. Svenska medier och opinionsskapande politiker följer slaviskt och kritiklöst USA:s beskrivning av världspolitiken. Det är verkligen hög tid för att sätta stopp för USA:s roll som självutnämnd världspolis.

Hans Skagerlind, debattartikel i Dala-Demokraten.