Låt inte polisen döda vår supporterkultur

Den senaste utvecklingen med hot om att stänga ner tifon, läktare och i slutänden fotbollen som publiksport måste få ett slut.

Bland det finaste vi har inom svensk fotboll är passionen och kärleken till vår sport, våra klubbar och den positiva supporterkultur som byggts upp under många år. En kultur vi är stolta över och som i många andra länder ses som något att ta efter.

Vi borde kunna hitta gemensamma lösningar i stället för en ökning av kollektiva bestraffningar och integritetskränkande visitationer som inte kommer fungera – och som riskerar att sluta illa.

Jag tror mer på att vi ska verka för dialog och delaktighet mellan alla aktörer, med en positiv utveckling av svensk fotboll som gemensamt mål. Nu handlar det i stället om ett fysiskt hot mot oss supportrar och varningar om att det kan sluta med att svensk fotboll spelas utan publik…

Jag är en av alla aktivt sjungande supportrar som står på ståplats och jag står tillsammans med pensionärer, barn, kvinnor, män, singlar, gifta, separerade och så vidare.

Vi är helt enkelt en brokig skara som gillar fotboll och att skapa stämning på läktarna. De senaste besluten har fått oss fotbollssupportrar att gå samman oavsett klubbtillhörighet och de allra flesta av oss tror på en fortsatt dialog mellan supporterföreningar, fotbollsklubbar och berörda myndigheter.

Men då måste alla vilja hitta gemensamma lösningar i stället för breda bestraffningar som drabbar oskyldiga.

– Emma Wennerholm, HIF-supporter som arbetar som barnskötare och är engagerad i fackförbundet Kommunal. Sitter i styrelsen för Vänsterpartiet Skåne. Har gått på allsvensk fotboll i minst 20 år, debattartikel i Aftonbladet.