IS-krigare, ska straffas, inget vill väl nåt annat

Om det är något vi är överens om i det här landet så är det att IS, Daesh, Islamska staten, är vedervärdiga, halshuggande terrorister. De ska straffas för sina brott, helst i det land de är medborgare i. De ska tvingas att ta ansvar för sitt agerande. Näst intill ingen vill något annat.

Så varför pratar vi ens om detta? Hur kan IS-krigare och deras straff ens vara en diskussion? Svar: För att den här diskussionen inte handlar om lösningar på ett problem, utan är konstruerad för andra syften.

Terrorism driver också väljartrafik. Moderaterna, som befinner sig i en kraftigt nedåtgående spiral, sätter sitt hopp till arga män och kvinnor som vill hitta syndabockar. Det finns därför ingen gräns för hur mycket ny terrorlagstiftning partiet kan kräva. Nu senast ska terrorister få sitt medborgarskap indraget.

Vänstern måste sluta spela på högerns planhalva och i stället börja prata om vad som får en ung kvinna att tro att hon ska hitta mening genom att delta i fundamentalistiskt barbari. Det finns bara en rimlig ingång för vänstern och det är att prata om rötterna till de här problemen, inte symptomen.

– Anna Herdy, ledare i Flamman