En modig ung kvinna som vet vad hon pratar om

 Den unga svenska kvinnan Greta Thunberg har mött en exceptionell ström av hat som kan liknas vid de mest avskyvärda machoattackerna… Man behöver inte leta länge för att hitta källan till dessa ständigt växande hatvågor. Det är den nationell-populistiska, klimatförnekande, sexistiska, rasistiska och antisemitiska extremhögern.

Den sprider sig som en cancer… Huvudtema för anklagelsen mot Greta Thunberg är desamma på båda sidor av Atlanten: att hon borde gå tillbaka till skolan för att lära sig vad hon inte vet; att hon är en docka i händerna på Al Gore och grön kapitalism…

En modig, beslutsam, intelligent, känslig ung kvinna som vet vad hon pratar om. En ung kvinna som uttrycker sig mycket tydligt, i ungdomens namn, i framtidens namn och inte tvekar att möta den mäktiga med munterhet. Med ett ord: en häxa.

Till en början fokuserade representanterna för kapitalet på att ta över Greta Thunberg och genom henne, neutraliseringen ungdomarna. Därför inbjöds hon till Davos, Europaparlamentet, Nationalförsamlingen i Frankrike och många andra officiella platser. Eftersom hon krävde enighet från alla mot hotet, i vetenskapens namn, trodde politiker att de skulle manipulera henne och visa henne att de gjorde sitt bästa. Men Greta Thunberg lät sig icke luras. Redan i Europaparlamentet, efter att Juncker kysste henne på handen (!), så sa hon: “Politiker vill tydligen inte prata med oss, så då pratar vi inte heller med dem.”

Det är viktigt att berätta hela sanningen och sanningen, i det här fallet, är att en betydande del av vänster och den ekologiskt rörelsen tjuter med vargarna. Under de mest skiftande påståenden: “Greta är inte antikapitalist”, “Greta är inte emot tillväxt”, “Greta vill bara vara en stjärna”, “Det är inte av en slump att hon är inbjuden hit eller dit”, “Greta spelar spelet om grön kapitalism” Och detta bara av ett skäl: deras raseri över att ställas åt sidan av en femtonårig flicka, som kom från ingenstans och som har gjort mer på ett år för att för klimatet, än många militanta grupper lyckas åstadkomma under trettio år …

I dag råder det ingen tvekan om det: efter Gretas framträdande i FN kommer de dominerande partierna att ändra sin taktik. Hon kritiserade dem alla utan att tveka med orden: “Hur vågar du? Du pratar bara om pengar”. Hennes budskap hade en maximal effekt över hela världen. Eftersom politikernas toppmöte inte gav något resultat, så ställde hon ännu en gång krav på klimatstrejker.

-Daniel Tanuro, artikel i International Viewpoint